Dijous 11 Juliol 20h

ANGEL JESUS LOPEZ, «Fora del cànon, Músiques oblidades»

NELLO ALESSI (Itàlia), «Recital de guitarra»

Fundació Valvi, Girona          Taquilla inversa

ANGEL JESÚS LOPEZ. El cànon guitarristic, entés com un repertori musical legitimat, ha condicionat el nostre coneixement dels compositors per a guitarra i les seves obres. El canon ha fet que tothom conegui a Ferran Sor, Dionisio Aguado, J. K. Mertz, Francisco Tàrrega, etc., però també ha fet que molts altres compositors, igualment importants, siguin completament desconeguts o poc programats als concerts de guitarra.

És el cas, per exemple, de Wenceslaus Matiegka, compositor acceptat als elitistes cercles musicals de Viena, i que va tenir relacions professionals tant importants com Schubert; o d'una gran quantitat de compositores que, pel fet de ser dones, van ser poc conegudes, i amb prou feines es programen als concerts. És per això que, amb aquest projecte, es vol fer visibles aquestes musiques oblidades, amb un programa d'obres de compositors com Wenzeslaus Matiegka, Catharina Pratten, Jaume Pahissa, Gaspar Cassadó, Josep Brocà, Antonio Cano i José Vinyes.

_____________________________________________________________

NELLO ALESSI guitarrista, dirigeix una activitat concertística internacional, com a solista i amb orquestra, en les temporades musicals més significatives a Itàlia i a l'estranger (Alemanya, França, Holanda, Espanya, Bèlgica, Suïssa, Rússia, Estats Units d'Amèrica).

L'interès artístic també troba espai en els repertoris que veuen interactuar la guitarra, en les més variades formacions de cambra, amb el piano, el violí, la veu, l'arpa, la flauta, la guitarra, la mandolina i les cordes.

Cal destacar, entre altres coses, la publicació d'un CD, produït pel "Petersburg Recording Studio" de Sant Petersburg l'any 2000, amb els quintets per a guitarra i corda de Mario Castelnuovo - Tedesco i Leo Brouwer gravats en col·laboració amb el quartet "Rimski-Korsakov".