Presentació del Festival, El PuntAvui

2018-06-07 10:06

Descobrir talents de la guitarra
El XV Festival de Guitarra ofereix 27 concerts del 4 de juliol al 20 de setembre


Al costat dels nous talents hi ha noms com ara Burruezo o el sirià Abdallah Ghbash.
Destapar nous talents amagats. Aquest és el principal objectiu del Festival de Guitarra, segons explica el seu director, Josep Manzano. “No sempre resulta fàcil pujar a dalt d’un escenari. Per aquest motiu, volem ser una plataforma de llançament per a aquells músics catalans i gironins que vulguin demostrar el seu talent oferint-los dins del marc del festival. A més de portar els nous talents d’arreu del món gràcies a la vinculació que tenim amb concursos internacionals”, subratlla.

És així com en la quinzena edició del Festival de Guitarra s’ ha programat un total 27 concerts del 4 de juliol al 20 de setembre. Tres mesos oferint una programació eclèctica, dominada per la música clàssica de tots els temps, de la renaixentista a la contemporània, amb dosis de jazz, flamenc i música popular d’arreu. I com es ressalta, amb un predomini dels valors emergents de la guitarra a escala mundial (a destacar, Ali Arango i els italians Marco Piperno i Flavio Nati).

Com a novetat, el festival, que se celebra a diverses ciutats i municipis de la demarcació, s’obrirà als barris de Girona oferint alguns concerts de caràcter pedagògic als centres cívics. I el concert inaugural es farà a la plaça del Pou Rodó de Girona (4 de juliol, a les 20 h), obert al públic i de caràcter solidari per al Banc dels Aliments. També destaca la conferència que oferirà a la Casa de Cultura el guitarrista llatinoamericà León Salcedo (12 de juliol), el dia abans de la seva actuació.

L’actuació de Pedro Burruezo amb llaüts, mandolines i guitarres (26 de juliol, a Salt) o la de caràcter reivindicatiu a favor dels refugiats The way to Aleppo, a càrrec d’Abdallah Ghbash, acompanyat d’altres músics sirians (11 de juliol, a Girona) són altres propostes destacades d’aquest festival únic a les comarques gironines, on el protagonista és l’instrument “més versàtil i popular del món”.

Retorna

Contacte

Festival de Guitarra Girona-Costa Brava

© 2015 Festival de Guitarra de Girona. Tots els drets reservats.