França i Itàlia amb els mestres espanyols

2016-08-16 09:40

Claire Sananikone i Giulia Ballaré en un moment de les seves actuacions.

L'Església de Santa Maria de Platja d'Aro va acollir el passat 11 d'agost un concert molt especial. En aquest concert, la força dels talents emergents dins del món de la guitarra va quedar ben palesa amb l'actuació de la parisenca Claire Sananikone i de la milanesa Giulia Ballaré. L'intèrpret francesa va ser guardonada amb el tercer premi del certamen Llobet de l'any 2015, mentre que la guitarrista transalpina, guanyadora del concurs de guitarra Villa de Aranda l'any passat, arribava a Girona amb el segon lloc del concurs "Ciudad de Coria" a la butxaca. L'excel·lència de l'event estava fora de qualsevol dubte.

Claire va obrir el seu repertori amb la Fantasia Op. 16 d'en Fernando Sor per continuar amb les sonates L203 i K209 de Domenico Scarlatti. El concert arrencava i la sensibilitat de la intèrpret francesa ja envaïa la nau central de l'església. La influència dels estudis fets per Sananikone a l'École Normale de Musique de París, on la influència del mestre Tàrrega és avui dia ben vigent, es va fer evident amb la interpretació, de forma magistral de les peces La Mariposa, Alborada i Rosita composades pel músic de Vilarreal (Castelló de la Plana).

Per acabar el seu repertori Claire va interpretar Guajira d'Emilio Pujol amb la delicadesa que va acompanyar tota la seva actuació.

La segona part del Concert Joves Guardonats va anar a càrrec de Giulia Ballaré la qual va oferir una barreja màgica de tendresa i força al llarg de la seva actuació. Bona prova d'aquest fet és l'inici amb la interpretació de l'Elegia de Johann Kaspar Mertz que va precedir la simfonia Sevillana de Joaquín Turina que amb la seva força va donar pas a un dels moments més especials de la vetllada: les notes del Capricho árabe de Tàrrega embolcallaven els sentits d'un públic molt atent a cada compàs, a cada nota. La guitarrista italiana va voler acabar el seu repertori amb un altre caprici, aquest cop el Capriccio diabolico OP.85 del mestre italià Mario Castelnuovo-Tedesco. La màgia estava servida i els assistents varen demanar un bis que la Giulia Ballaré va regalar-los de bon grat interpretant An malvina de Mertz i En los trigales de Joaquin Rodrigo.

Un concert que va ser un autèntic regal per al assistents a aquest acte que tancava la programació d'aquest any del Festival de Guitarra Girona - Costa Brava a Platja d'Aro.

Retorna

Contacte

Festival de Guitarra Girona-Costa Brava

© 2015 Festival de Guitarra de Girona. Tots els drets reservats.