Estrena de l'Espai Ridaura en el Festival de Guitarra Girona-Costa Brava

2020-07-28 18:54

Dissabte 25 de juliol va tenir lloc el tradicional concert del Festival de Guitarra Girona-Costa Brava coincidint amb la festa major de Santa Cristina d'Aro. Obligats per les circumstàncies actuals, en aquesta ocasió es va haver de canviar el lloc i traslladar-lo a l'Espai Ridaura en lloc de l'església, com venia sent habitual cada any. 
Aquest cop no va haver ple absolut com l'any passat, com era d’esperar per les circumstàncies que estem vivint.  El públic que es va aplegar va gaudir de la veu de la jove soprano Júlia Farres-Llongueras acompanyada a la guitarra per Josep Manzano, director del festival, que va haver de substituir de urgència el guitarrista titular que estava anunciat i que l’acompanya habitualment, l'italià Massimo Felici, al qual li va ser impossible viatjar. Aquest fet va evitar l'enèsima cancelació d'aquest any.
El repertori va estar format per peces de compositors espanyols i catalans a cavall dels segles XIX i XX. El concert es va iniciar amb 4 cançons espanyoles del mestre Joaquin Rodrigo (autor de l’arxiconegut “Concierto de Aranjuez”), seguides de peces per a guitarra sola de Francisco Tarrega i Manuel de Falla. A continuació, ja a duet, va venir el bloc de música catalana amb algunes cançons populars i “Cançons de carrer” d’Enric Morera. A continuació va tornar a sonar Joaquin Rodrigo, Isaac Albèniz i Enric Granados (aquests dos ùltims a solo de guitarra). Per acabar el concert van sonar les “Tonadillas al estilo antiguo” del mateix Granados, que van aixecar molts aplaudiments. En resum, es va poder gaudir d’una vesprada lìrica i guitarristica amb peces molt populars.

Retorna

Contacte

Festival de Guitarra Girona-Costa Brava

© 2015 Festival de Guitarra de Girona. Tots els drets reservats.