El còndor passa...

2016-07-21 09:21

El mestre Ricardo Villanueva adreçant-se al públic.

"...després d'ell la terra es va cobrir de verdor, d'amor i pau, darrera d'ell va florir el prat i el sol va brotar al camp de blat..." aquest fragment de la cançò inspirada en la melodia del mestre Daniel Alomia Robles que Paul Simon va versionar l'any 1965 (El cóndor pasa), pot ajudar a entendre com es va desenvolupar l'audició d'ahir al vespre amb en Ricardo Villanueva amb el repertori "Guitarra andina del Perú".

Al llarg del concert, els temes tradicionals de diferents regions del Andes com ara "Carnaval de Tambobamba" "Río Santa" "La despedida" o "Pinchincurucha" es varen barrejar amb composicions del mateix Ricardo com els moviments "Sofia" i "De Chincha a Mojácar" pertanyents a la composició "Mojácar". 

Amb "Adiós pueblo de Ayacucho" i "Homenaje a Jose María Arguedas, el mestre andí va tancar el seu recital, no sense abans haver barrejat una bona dosi de pedagogia amb unes explicacions d'un món i una cultura que tot i la distància, va fer sentir ben a prop. En aquest aspecte, va fer una menció especial a un dels seus referents més importants, José María Arguedas per la seva tasca per impulsar la cultura andina que tot i en el seu moment va estar segregada i limitada als migrants, va voler difondre arreu.

Un gran concert més del Festival de Guitarra Girona - Costa Brava que va emocionar al públic i que si el còndor, hagués passat segur que hauria fet una aturada per quedar-se a escoltar a en Ricardo Villanueva...

 

 

Retorna

Contacte

Festival de Guitarra Girona-Costa Brava

© 2015 Festival de Guitarra de Girona. Tots els drets reservats.