Bravíssimo!!!

2016-07-26 09:42

L'Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de Girona s'ha convertit, any rere any, en la seu oficial del Festival de Guitarra de Girona. Aquest fet fa que haguem viscut moments molt especials en el decurs de les tretze edicions. I, sense cap mena de dubte, l'estrena del duet format per Francesca Salvemini i Josep Manzano passarà a incrementar aquesta llista. 

Combinar la flauta travessera i la guitarra clàssica de la manera que varen fer els dos músics només es pot aconseguir amb una entesa i compenetració totals. Quan va començar a sonar la Sonata número 3 en Do Major de Paganini ja va quedar clar que la sincronia entre la flautista i el mestre gironí ens acompanyaria al llarg de tota l'audició, Giuliani i els Valsos poètics de Granados concretaven la primera part d'un concert que ja tenia captivat al públic des de les primeres notes.

L'originalitat de Xavier Montsalvatge, amb una mostra del seu bestiari, iniciava la segona part de l'actuació. Tot seguit, un recull de tres peces populars catalanes (Cançó del lladre, El cant dels ocells i El noi de la mare), va precedir l'apartat dedicat al món del cinema amb la Cavatina d'Stanley Myers i el tema principal de Cinema Paradiso de Morricone. La cloenda de l'audició es va centrar en la Dansa espanyola número 5 "Andalusa" de Granados i "Granada" d'Isaac Albéniz. 

El públic, com era de preveure, va demanar un bis a la formació italo-catalana i amb el "Cant d'amor" del compositor gironí Josep Ferrer i Esteve, clausuraven una audició que va voler recordar el centenari de la mort tant d'Enric Granados com de Josep Ferrer. Un final brillant per a una estrena que segurament obrirà nous ponts entre Brindisi i Girona...

Retorna

Contacte

Festival de Guitarra Girona-Costa Brava

© 2015 Festival de Guitarra de Girona. Tots els drets reservats.