Big Mama Montse amb Riqui Sabatés i Maurizio di Fulvio Trio, caps de cartell del 12è Festival de Guitarra de Girona

2015-06-01 13:57

Del 14 al 26 de juliol, el festival arriba carregat d’espectacles variats i tallers musicals
El concert inaugural serà una gala solidària per recaptar fons per la lluita contra el càncer

Els petits festivals creixen amb el pas dels anys i cada vegada van assolint un rang més ampli de públic gràcies a una oferta d’oci més complerta i atractiva. El Festival de Guitarra de Girona n’és un bon exemple, i prepara una dotzena edició plena d’espectacles dels més variats estils musicals incloent un concert solidari per implicar a tota la ciutadania en la lluita contra un dels grans mals del segle XXI.

“Hem programat més de 20 concerts per a aquesta edició, que són molts”, explica Josep Manzano, director del festival. Big Mama Montse i Maurizio di Fulvio Trio són els caps de cartell de l’edició de 2015, entre molts altres artistes de reconegut prestigi internacional. Nit de Blues és el títol de l’espectacle on Big Mama acompanyada del mestre guitarrista Riqui Sabatés, recrearan una nit de blues i swing apassionat i sense etiquetes. L’elegància instrumental de Maurizio di Fulvio Trio l’ha conduit a encapçalar el festival per la originalitat de la seva posada en escena, que mescla cultura musical africana i llatinoamericana.

“Girona demostra que és una ciutat solidària i convido a tothom a que vingui a gaudir d’aquest concert que ja de per sí és magnífic”. Així ho afirmava la tinent d’alcalde Marta Madrenas en sentir parlar de l’activitat inaugural del festival, el concert Guitarra Solidària, on tot el que es recapti anirà destinat a la Fundació Oncolliga de Girona per a l’ajuda als malalts de càncer i a les seves famílies. Els cantautors contra el càncer que venen a alçar la veu per la causa i a interpretar els seus millors èxits són Damià Olivella, Cesk Freixas, Judit Neddermann, Albert Solà i Gemma Humet amb Pau Figueres. El millor pop català de nova generació reunit en pro d’una bona causa.

A més d’organitzar tallers musicals per a guitarristes i oients, una altra de les activitats destacades serà el II Concurs de Guitarra Josep Ferrer, un concurs per a guitarristes amateurs que pretén actuar de plataforma de llançament dels guanyadors amb premis com una guitarra de gama alta i l’oportunitat de fer concerts remunerats a diversos festivals de música país.

Altres novetats serien un concert únic fusió amb el festival Nits de Clàssica i amb la col·laboració de Joventuts Musicals de Girona; una audició familiar perquè pares i fills vinguin a aprendre la història de la guitarra; i un darrer espectacle titulat Guitarra d’Estrena on guitarristes gironins presentaran obres de nova composició mai enregistrades fins al moment, “un repertori desconegut, antic i inèdit”, afirma Manzano. Dins de la programació general, també s’inclou el Cicle de Joves Intèrprets per promocionar els nous talents emergents de la guitarra.

Després de l’exposició de totes les activitats, Madrenas ha afirmat: “heu fet un programa que resol les dues voluntats de la cultura: assolir l’excel·lència i fer interactuar i donar vida al talent del territori”.

En conclusió, una edició del festival per no deixar escapar i fer un tast de música de primera qualitat.

Retorna

Contacte

Festival de Guitarra Girona-Costa Brava

© 2015 Festival de Guitarra de Girona. Tots els drets reservats.