Viatge fins a l'amor i les emocions renaixentistes

2016-07-28 12:37

Les vetllades musicals de l'aristocràcia europea dels segles XVI i XVII parlàven, especialment de l'amor, la mort, la natura i les emocions humanes. I tant l'auditori Josep Viader de la Casa de Cultura el divendres 22 de juliol com l'Església de Fanals de Platja d'Aro el diumenge 24, varen ser els escenaris on la Clara Valero i l'Albert Bosch ens regalaren una audició que convertí als assistents en uns autèntics privilegiats. Amb ells, els oients es veieren transportats a una època on la música cercava naturalitat, proporció i harmonia entre els textos i les melodies.

Així doncs, airs de cour, lute songs, peces per a llaüt barroc, ayeres i solos juntament amb frottolas i arias es varen anar succeïnt de manera exquisida, modulades per l'excepcional veu de la soprano Clara Valero i la sensibilitat del mestre Albert Bosch que construïa amb els sons dels seus llaüts, camins que ens duien cap aquells temps on l'expressió Carpe diem convidava al gaudi i a l'amor, on la fugacitat de l'existència marcava les vides dels homes i les dones.

I això és el que el públic va fer, va gaudir d'un recital fantàstic, va assaborir cadascuna de les obres sense pensar que si, que passarien fugaçment, però que el seu record podia romandre imperturbable. De fet, en tornar d'aquest viatge sabem que si no hi arriba la memòria sempre hi pot arribar la tecnologia...

 

 

Retorna

Contacte

Festival de Guitarra Girona-Costa Brava

© 2015 Festival de Guitarra de Girona. Tots els drets reservats.