ENTRE FRONTERAS (GUITARRA FLAMENCA)

Jordi Rodriguez

Església de Fanals, Platja d’Aro 

4 d’agost, 21h

Entrada: 12€ Anticipada 10€ 

 

El projecte «Entre Fronteras, el toque de Jerez i Morón de la Frontera» ha tingut com a objectiu el reflex d'una manera d'interpretar flamenc a través de l'anàlisi profund de les escoles de flamenc de Jerez i Morón. Doncs el toc de Jerez i Morón són tocs ancestrals i alhora moderns, perquè per a mi en flamenc no hi ha res antic ni modern, simplement hi ha coses que es transmeten, se senten, i altres que es transmeten menys. Per això el toc de Morón no és per a mi ni antic ni modern, incideix dins de qualsevol temps, no té fronteres, perquè va directe a la transmissió, aquesta és per a mi una de les seves qualitats. El projecte Entre Fronteres vol aportar la seva pròpia visió interpretativa i concepció rítmica, en un recorregut per la majoria de pals ternaris del flamenc, així com bulerías, abandolaos, seguiriyas, soleá, fandangos, jaleos, etc.
Són dues escoles concretes de toc flamenc, Jerez i Morón, amb les seves particularitats rítmiques, el seu caràcter i interpretacions tècniques pròpies, característiques en les que he intentat basar gran part de la meva manera d'interpretar i compondre flamenc en els últims anys. Són, Jerez i Morón de la Frontera, sens dubte, dues reconegudes institucions de flamenc, on el concepte rítmic va més enllà de tocar bé la guitarra o de fer unes palmes a ritme; sinó que tracta de crear un clima, una atmosfera, una impressió a oient, una calidesa.
Jordi Rodriguez.

Els seus inicis van ser a nivell local a Hospitalet de Llobregat (Barcelona), ciutat en on va néixer. Ha estudiat guitarra flamenca amb mestres com Juan Ramón Caro, Juan Manuel Cañizares i Rafael Cañizares i guitarra clàssica amb Feliu Gasull i Laura Young. A partir dels 20 anys passa a formar part de l'elenc artístic del Tablao Carmen Amaya i va passar a ser guitarrista de l'espectacle flamenc del tablao Cordobés, on va col·laborar amb artistes de reconegut prestigi a nivell nacional.
Des d'aleshores ha treballat habitualment en nombroses sales de Barcelona, com el tablao Tarantos, Pati Andalús, Palau del Flamenc, Jazzsí Taller de Músics, Sala Apolo de Barcelona i la seva guitarra s'ha exposat a compartir escenari amb molts artistes de la seva ciutat.
Durant la seva etapa al conservatori ha treballat a nivell internacional donant concerts i classes per Holanda, Alemanya i Bèlgica, on, al seu torn, es va influenciar d'altres tendències musicals.
Amb els anys Jordi Rodriguez ha desenvolupat una tendència d'estil guitarrístic molt influenciada per les escoles de Jerez i Morón de la Frontera. El seu contacte amb artistes d'aquests llocs tan flamencs li han canviat el seu concepte de la guitarra flamenca, reflectint en el seu toc una essència més primitiva, rítmica i més flamenca.
Ha assistit a nombrosos seminaris tenint contacte amb artistes com Rafael de Utrera, Dani de Morón, Pepe Torres, Moraíto Chico, Alfredo Lagos, Rafael Cabeza, Diego del Morao, entre d'altres.
Actualment treballa en els seus projectes musicals 'Entre Fronteres' i 'Tarantos Bcn', i és assidu guitarrista flamenc al tablao Palacio del Flamenco de Barcelona.

Programa: Introducción Nana-bulerias, Taranta, Seguiriya, Malagueña y verdial, Granaina,  Alegrías, Soleá, Bulerías, Rondeña, Granainas (Paco de Lucia).

 

Contacte

Festival de Guitarra Girona-Costa Brava

© 2015 Festival de Guitarra de Girona. Tots els drets reservats.

Creat per Webnode