LA GUITARRA MEXICANA

Hugo Acosta / Winfried Kellner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Església Parroquial, Sta.Cristina d’Aro


21 de juliol, 21h

Entrada: lliure 

La música de dos compositors originaris de Lagos de Moreno de finals del segle XIX i principis del XX, Antonio Gomezanda i Apolonio Moreno, ha estat recopilada pel guitarrista Hugo Acosta Martín del Campo, i interpretada en el seu primer disc titulat “Lagos”.
"Jo el que vaig fer va ser transcriure la música original que està escrita per a piano, per a piano i veu algunes cançons i també per a banda simfònica, llavors jo vaig fer les adaptacions i les transcripcions per a guitarra clàssica", explica el músic.
A la seva pàgina web oficial (www.hugoacostaguitar.com) les peces contingudes en aquest treball són descrites com a representants de l'època del Mèxic romàntic i revolucionari de la primera meitat del segle XX, en polques, correguts, marxes i un schottisch.
Hugo Acosta és originari de Guadalajara, amb reconeixement del Departament de Música de la Universitat de Guadalajara i va continuar els seus estudis a l'Escola Superior de Música de Detmold, Alemanya. S'ha presentat en diferents festivals de diferents ciutats de Mèxic i Alemanya. Resideix actualment a Lagos de Moreno, on treballa com a docent de la Universitat de Guadalajara.
https://hugoacostaguitar.com/
Winfried Kellner "... un artista de doble virtut: intèrpret i compositor". Així ho descriu el Museu Iconogràfic del Quixot a Guanajuato, Mèxic gener 2011.
Les seves primeres obres editades per cases Alemanyes inclouen peces per a Acordió, Flauta travessera, Flauta Dolça (© R. Jung), posteriorment va publicar música per a Guitarra (© Hänssler Classic i © Margaux-AMA Verlag), així com música de cambra per a ensembles diversos. Actualment publica exclusivament amb Margaux-AMA Verlag a Alemanya.
Excel • lents artistes, importants orquestres i ensembles han estrenat les seves obres en enregistraments, presentacions i certàmens rellevants, que reforcen la seva trajectòria com a músic i compositor.
La seva música reflecteix un romanticisme polifacètic en què d'una banda, s'aprecien les arrels del folklore mexicà contrastant amb les estructures estrictes de la música formal i per altra banda incorre en la convergència d'estils per desenvolupar el seu propi llenguatge com una proposta de context original i amb un discurs sòlid.
Rau actualment a la ciutat de Guadalajara, Mèxic i treballa a l'acadèmia de guitarra de la Universitat de Colima.
Winfried Kellner s'ha presentat com a intèrpret solista, amb ensembles i orquestres, com a docent impartint classes magistrals i com a part del jurat en importants Concursos, Festivals i Cicles musicals a Alemanya, Canadà, Espanya, França, Anglaterra, Itàlia, Portugal i Mèxic.


Programa

Hugo Acosta. Antonio Gomezanda (1894-1961) Música laguense/Apolonio Moreno** (1872-1950) Vieja Danza, Gastón, En la quinta, No Duermas, Remedios para el amor, Tres piedras/ Gentil Montaña (1942-2011) Suite colombiana No.3: La canción del soñador (Pasillo), Nunca te olvido (Danza), Daniela (Guabina), Germán (Bambuco), Porro.


Winfried Kellner (*1974) ..... Laberinto/F. Schubert (1797-1828) ..... Stänchen/F. Sor (1778-1839) .....  Variaciones sobre un tema de W. A. Mozart Op. 9/W. Kellner (*1974) ..... Elegía/ W.Kellner (*1974) Suite Mexicana 2

PROGRAMA DE MA:

Contacte

Festival de Guitarra Girona-Costa Brava

© 2015 Festival de Guitarra de Girona. Tots els drets reservats.

Creat per Webnode