KLEZMER I MES ENLLÀ

Duo NIZH

Auditori Viader Casa de Cultura, Girona

6 de setembre, 20h

Entrada: 10€ Anticipada: 8€ 

 

 

 

"Klezmer i més enllà': la virulenta trobada melancòlica entre la música jueva i la música clàssica amb un toc de comèdia.

Aquest programa conté música tradicional klezmer barrejada amb obres compostes especialment per al Duo NIHZ de Nikita Koshkin, Gianmartino Maria Durighello, Annette Kruisbrink, Theo Willemze, Louis Ignatius Gall i altres compositors. Barrejat amb un toc de comèdia per arranjaments propis del Duo NIHZ, incloent la Circus Music de Carlo Domeniconi.
«Duo NIHZ té una connexió molt forta amb la música jueva. El meu avi era jueu. Va ser l'únic membre supervivent de la seva família a la Shoah. Aquest fet va tenir un paper important en la meva educació i el meu desig de tocar música jueva, familiaritzar-me amb les tradicions jueves i que tots els israelians provenen del meu rerefons familiar. Per a mi no només és tocar música, sinó dedicar la nostra música a la història jueva, als costats assolellats i foscos. La nostra música és la meva manera d'"posar en contacte" amb els meus antecedents i honorar aquest rerefons» (Bobby Rootveld).


Bobby Rootveld (guitarra) i Sanna van Elst (flauta dolça) formen el Duo NIHZ. Aquest duo dels Països Baixos es troba actualment a Alemanya. Al costat del repertori clàssic tradicional Duo NIHZ s'especialitza en música barrejada amb teatre i comèdia, Klezmer, cançons de Yiddish i restauració de música composta durant la Shoah. Han actuat en nombrosos països, llocs i festivals com: Holanda, Xina, Hong Kong, Malàisia, Suïssa, Argentina, Alemanya, Israel, Grècia, Dinamarca, Hongria, Eslovàquia, Polònia, Índia, Bhutan, Tailàndia, Anglaterra, França, etc. Han publicat diversos CD's i DVD's. Tenen la seva pròpia sala de concerts a Nordhorn, Alemanya: Kulturhaus NIHZ, que conté la biblioteca de guitarra clàssica més gran d'Europa i l'arxiu de recerca, incloent-hi cd's i lp's. Bobby i Sanna també són els fundadors del Festival de Guitarra de Nordhorn i el Festival de Flauta Dolça de Nordhorn. Bobby Rootveld també s'encarrega del llegat musical, incloent composicions i l'arxiu del gran guitarrista, el mestre Louis Ignatius Gall. Bobby també era el president i membre fundador del Festival de Guitarra Twents (Països Baixos) i la Setmana de la Guitarra de Valais (Suïssa).

www.kulturhausnihz.de

Programa

1. Trad. Arr. S.A. Rootveld - Chassidic Dances
2. Theo Willemze - Gossip*
3. Trad. Arr. S.A. Rootveld - Bubbe's Klezmer Cooking Mix
4. Gianmartino Maria Durighello - Shir Hashirim Suite*
5. Nikita Koshkin - Suite*
5. Carlo Domeniconi - Circus Music +  Hans Christian Lumbye (arr. S.A. Rootveld) - Champagne Galop 
6. Trad. Arr. S.A. Rootveld - Nordhorn Psycho Freilach 
7. Harry Sacksioni - Ali's Shuffle
8. Ja cob Jacobs & Sholom Secunda - Bei Mir Bistu Sheyn 
9. K ees Manders - Amsterdam Huilt
10. Trad. Arr. S.A. Rootveld - Khosidl


* Dedicated to Duo NIHZ

All arrangements by Duo NIHZ

Bobby Rootveld plays Savarez strings and a Sergei Samoilov guitar.

 

Contacte

Festival de Guitarra Girona-Costa Brava

© 2015 Festival de Guitarra de Girona. Tots els drets reservats.

Creat per Webnode