CONCERT JOVES GUARDONATS

 
Ali Arango

 

Auditori Viader Casa de Cultura, Girona

 

5 de juliol, 20h

 

Entrada: Taquilla inversa

 

Ali Arango debuta en el festival i participa com a guanyador del concurs internacional de guitarra Comarca el Condado-Jaen 2017
Alí Arango és un dels guitarristes més destacats de la seva generació. Amb un virtuosisme al servei de la musicalitat i un barreja equilibrada de subtilesa i força expressiva, ha conquerit tota mena de públics i jurats. Graduat al Conservatori "Amadeo Roldán" (Havana. Cuba) l'any 2001 i al Conservatori del Liceu de Barcelona el 2017 guanyant el Premi Extraordinari entre tots els instruments. Paral·lelament va ser alumne dels mestres Antonio Alberto Rodríguez i Joaquín Clerch. Ha rebut classes ocasionals de Leo Brouwer a més d'haver participat en diferents projectes al seu costat. Ha estat guanyador de 22 premis en concursos internacionals de guitarra clàssica, entre els quals destaquen: Certamen Internacional de Guitarra Clàssica "Andrés Segovia" (Espanya), XII Concurs Internacional de Guitarra "Alhambra" (València. Espanya), etc.
Ha gravat el seu CD "Guitar Recital" per NAXOS, produït per Norbert Kraft, on s'inclouen quatre obres de la seva autoria, la premiere discogràfica de Danzas Rituales y Festivas de Leo Brouwer i de l'Estudi Núm. 4 per al Anul·lar de Joaquín Clerch, dedicat a Alí Arango.
Ha realitzat gires per Catalunya com a solista, per Cuba amb l'Orquestra Simfònica Nacional, convidat per Leo Brouwer i per la Xina. Ha realitzat la Premiere Mundial de tres obres de Brouwer: Paisatge Cubà amb Tristesa (guitarra sola); Gismontiana (per a quatre guitarres i orquestra de cordes) i Sèrie Núm. 1 de les Danzas Rituales y Festivas (per a guitarra sola) i sol presentar-se en importants sales com: Palau de la Música Catalana, Palau de la Música de València, Auditori Manuel de Falla, Teatre Nacional de Cuba, entre d'altres. Ha ofert concerts en diversos països com: Espanya, Cuba, Alemanya, Xina, Mèxic, Malta, Algèria, Itàlia, Equador o Polònia. Freqüentment és convidat a Festivals i Universitats per oferir Masterclass, concerts com ara Düsseldorf Guitar Fest (Alemanya), Festival de Guitarra de Puebla (Mèxic), Festival Internacional guitarrístic EBA-UABJO (Mèxic), Festival Internacional de Guitarra de l'Havana (Cuba), Facultat de Belles Arts d'Oaxaca (Mèxic), Robert Schumann Hochschule (Alemanya), etc.
Com a compositor figuren al seu catàleg obres per a guitarra sola, duos per a guitarra i altres instruments, formats de cambra i música per a vídeo-art i documentals. Actualment integra els PYROPHORUS GUITAR DUO i TRAZA QUARTET, amb música original escrita per a aquests dos formats, on Arango explora la fusió entre la música cubana, el jazz i la música contemporània. Ali Arango està patrocinat per D’Addario i Manufacturas Alhambra.
https://www.aliarango.com


Programa: Danza  Paraguaya, La  Catedral (Andante  Religioso-Allegro Solemne), El  Último Trémolo - Agustín Barrios  Mangoré/Choro Nº1-Heitor Villa-Lobos/Waltz  Op.64  No.2 -Frédéric  Chopin (arr:Alí  Arango) / Asturias - Isaác Albeniz / Opfergabe,Escenas del Des-Equinoccio-Alí Arango/ Drume Negrita - Grenet / Brouwer/Un día de Noviembre-Leo Brouwer/ Guajiras de   Lucia-Paco de Lucía / Gran Jota - Francisco Tárrega.

Contacte

Festival de Guitarra Girona-Costa Brava

© 2015 Festival de Guitarra de Girona. Tots els drets reservats.

Creat per Webnode