THE WAY TO ALEPPO

Abdallah Ghbash

 

Auditori Viader Casa de Cultura, Girona

11 de juliol, 20h

Entrada: 10€ Anticipada 8€  

Concert coorganitzat amb:

 

Les entrades anticipades per aquest concert també es poden adquirir a: Coordinadora d'ONGs Solidària de Girona,  c/ Mestre Francesc Civil n 3 - 17005 GIRONA

Aleppo és una de les ciutats més antigues del món; ha estat habitada des del 6è mil·leni abans de Jesucrist. En el passat, Aleppo fou una referència pel seu refinament cultural, musical i artístic. Era un lloc imprescindible per a qui volia començar una carrera artística.

Aquest concert inclou cançons d’amor i de compromís social vers Aleppo i Síria, compostes per Abdallah Ghbash. Està basat en el la música tradicional i vol ser un tribut a aquesta ciutat que actualment està patint una difícil situació  a causa de la guerra.


Abdallah Ghbash va néixer el 1988 a Aleppo (Síria) i ja de ben jove  va aprendre  a tocar el llaüt (Oud) i teoria musical. El 2012 va marxar de Síria a causa de la tensa situació política del país i arribà a Beirut (Líban), però allà  la situació també era complicada. Poc després  va anar a Ammam (Jordània), on enregistrà el primer disc, “Babbler”, i més tard a Istambul, on va viure tres anys i va aprendre el mètode turc del llaüt amb grans mestres com Mehmet Bitmez i Necati Celik. Des de l’any 2015 que viu a Alemanya, on  continua el seu projecte musical compromès amb l’acollida i situació dels  refugiats sirians. “Expatriate Oud” (2015), “Electronic Fog” (2016) i “Schizophrenia” (2017) són els altres enregistraments, aquest darrer produït per  Welcome board and Ton Studio a Wolfenbüttel/Alemanya. Darrerament,  Abdallah ha presentat  una campanya política contra el comerç d’armes a l’Orient mitjà de la qual en sortirà un nou projecte musical.


Els músics:

Abdallah Ghbash : Oud & Composer    

Tarek Fahham : Drums

Wail Albouaini : Nay & Violin

Desi Markova : Guitar & Jazz Vocal

Hadi Andywi : Darbuka & Riqq

Jona : Electronic Producer  Bakri Sari : Second Vocal

Pere Coma (músic convidat): D.Bass

 

Programa: composicions originals de Abdallah Ghbash.

 

Contacte

Festival de Guitarra Girona-Costa Brava

© 2015 Festival de Guitarra de Girona. Tots els drets reservats.

Creat per Webnode