Artistes

Grups i solistes locals i internacionals ens faran l'honor d'assistir al Festival de Guitarra de Girona per obsequiar-nos amb els seus millors espectacles i interpretacions.

MÚSICA PER A TOTHOM-CONCERTS PEDAGÒGICS

Dins de la programació del XV Festival de Guitarra Girona-Costa Brava amb la intenció d’obrir-nos als barris de la ciutat de Girona, organitzem uns concerts de caràcter pedagògic gratuïts o d’aportació voluntària (taquilla inversa). Es tracta de que el músic-guitarrista expliqui coses sobre l’instrument i/o l’estil musical que presenta.

En quant al calendari, hem establert el mes de juliol amb 1 sessió setmanal els dimarts a les 20h en 4 espais diferents i amb 4 estils musicals diferents, quedant la programació de la següent manera:

3 de juliol, CC Barri Vell, Guitarra flamenca, prof. David Coll

La guitarra flamenca a través dels diferents ritmes i pals explicada i interpretada per un especialista en la matéria. David Coll es titulat superior de guitarra flamenca pel Conservatori del Liceu de Barcelona. Com a compositor ha publicat un CD amb el David Cortés Quintet i ha realitzat nombrosos concerts amb diferents projectes. Es director de l’Escola de Música Moderna de Girona.

 

10 de juliol, CC Pla de Palau, El llaüt a l’antiguitat, prof. Albert Bosch (Llaüt renaixentista i barroc)

La música, l’estètica i el simbolisme del llaüt a l’Europa del segles XVII i XVIII. Obres de Dowland, Weiss, anònimes i peces de la capella de música de la catedral de Girona. Albert Bosch es titulat superior de violí i llaüt barroc pel Conservatori del Liceu de Barcelona. Es compositor i director de les Joves Orquestres de Cassà i del Gironès. Es professor de violí a l’Escola de Música del Gironès i coordinador i intèrpret de llaüt barroc amb el grup Música Antiga de Girona.

 

17 de juliol, CC Santa Eugènia, La Guitarra a Catalunya, prof. Josep Manzano (Guitarra clássica)

L’evolució de la música per a guitarra durant els ultims dos segles a Catalunya, els compositors i curiositats. Obres de Tárrega, Ferrer, Costa, Casanovas, Alba, cançons populars catalanes. Josep Manzano es titulat superior de guitarra clàssica pel Conservatori del Liceu de Barcelona. Ha ofert nombrosos concerts com a solista i amb diferents formacions per Europa, Amèrica i Àsia i ha publicat 6 CD’s. Es professor de guitarra a l’Escola de Música del Gironès.

 

24 de juliol, CC Pont Major, Guitarra jazz, prof. Francesc Ubanell 

En aquest concert en solo, hi haurà una part d’explicació i anàlisis tècnica i musical del que ès la guitarra de jazz. La seva evolució desde els principis fins els nostres dies. Francesc Ubanell ha cursat estudis de guitarra i harmonia de jazz a l’Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona. Ha participat en diversos projectes i ha participat en més de 90 produccions discogràfiques. Es professor de guitarra, harmonia i combos al Taller de Músics de Banyoles i Casino Menestral de Figueres i director artístic del Girona Jazz Festival.


 

 

Contacte

Festival de Guitarra Girona-Costa Brava

© 2015 Festival de Guitarra de Girona. Tots els drets reservats.

Creat per Webnode