Artistes 2021

Grups i solistes locals i internacionals ens faran l'honor d'assistir al Festival de Guitarra de Girona per obsequiar-nos amb els seus millors espectacles i interpretacions.

JOSEP MANZANO Presentació disc «Americana»

Guitarrista gironí, director del festival, presentarà el seu cinquè disc com a solista, aquesta vegada dedicat a músiques provinents del continent americà, algunes populars i d’altres peces noves dedicades per compositors guitarristes amics de l’intèrpret. Estats Units, Argentina, Mèxic, Perú, son alguns dels països que Manzano ha visitat en viatges i gires realitzades en el passat i que han inspirat el repertori d’aquest nou treball.

www.jmanzano.com

___________________________________________________________

DUO NIZH Klezmer i mes enllà

"Klezmer i més enllà': la virulenta trobada melancòlica entre la música jueva i la música clàssica amb un toc de comèdia.

Aquest concert conté música tradicional klezmer barrejada amb obres compostes especialment per al Duo NIHZ de Nikita Koshkin, Gianmartino Maria Durighello, Annette Kruisbrink, Theo Willemze, Louis Ignatius Gall i altres compositors. Barrejat amb un toc de comèdia per arranjaments propis del Duo NIHZ, incloent la Circus Music de Carlo Domeniconi.

«Duo NIHZ té una connexió molt forta amb la música jueva. El meu avi era jueu. Va ser l'únic membre supervivent de la seva família a la Shoah. Aquest fet va tenir un paper important en la meva educació i el meu desig de tocar música jueva, familiaritzar-me amb les tradicions jueves i que tots els israelians provenen del meu rerefons familiar. Per a mi no només és tocar música, sinó dedicar la nostra música a la història jueva, als costats assolellats i foscos. La nostra música és la meva manera d'"posar en contacte" amb els meus antecedents i honorar aquest rerefons» (Bobby Rootveld).

www.kulturhausnihz.de

___________________________________________________________

MIREIA VILALTA Nights of Blues With a Woman

Més de 10 anys de trajectòria avalen la guitarrista rockero-bluesera Mireia Vilalta, que ha trepitjat els escenaris d'arreu de Catalunya i de fora d'ella, com la Sala Mirona de Salt, Marula Café de Madrid, Auditori de Girona entre moltes altres i també ha estat a mitjans de comunicació tant prestigiosos com Rac1, Enderrock, RNE, Ràdio 4, entre molts altres.

Destacar que al 2014 va ser guanyadora del primer premi dels Premis Acustik de la  Vanguardia, i el 2017 el tema "Sons i Paraules" del seu primer disc "Apnea" va sonar en un dels capítols de la sèrie de TV3 Merlí. Actualment està treballant en el seu segon disc.

La Dama del Blues, en els seus concerts presenta els seus propis temes i versiona a guitarristes com Gary Moore, Steve Ray Vaughan, B.B King, Eric Clapton entre d'altres. L'energia que desprèn a l'escenari fa que tothom gaudeixi del seu espectacle que fa en solitari.

www.mireiavilalta.com

___________________________________________________________

FRANCESC UBANELL Presentació disc 'Estones d'un home esbalaït'

El guitarrista figuerenc ha decidit publicar el seu primer disc en solitari, un treball autoeditat de música instrumental en què la guitarra és la reina, concretament l’espanyola, tot i que en alguns temes també sonen l’acústica i l’elèctrica, a més de petites pinzellades de teclats i percussió. Tot tocat per ell. 

Aquesta aventura va començar la primavera passada, en ple confinament “a pagès”: “Tot va sortir d’un fil que vaig anar estirant, tocant amb la guitarra espanyola, i per això tot el disc està molt inspirat en el seu so. Aquest és un disc totalment emocional, no hi ha res de tècnica: el que em sortia és el que s’hi pot escoltar”, explica Ubanell. Això sí, no hi ha improvisació: tot és música escrita. I tampoc no hi ha solos. “Probablement, aquest és el disc en què m’acosto menys al jazz. És difícil posar etiquetes, però en general els temes sonen força folkies. Folk-jazz?”.

El disc inclou cinc temes propis i dues adaptacions de Both sides now, de Joni Mitchell, i Somewhere, joia de Leonard Bernstein per a West Side Story. 

www.francescubanell.com

___________________________________________________________

JORDI RODRIGUEZ (amb Nuri Madí, percussió) «Entre tu y yo» Concert de guitarra flamenca

A la presentació de 'Entre tú y yo', la guitarra flamenca compta amb un recorregut pels principals estils del flamenc, amb una visió interpretativa i concepció rítmica molt personal. Un concert de guitarra flamenca en solitari, amb una mirada a la tradició, el llegat i l'actualitat del gènere. 'Entre tú y yo' és una mirada a un mateix, una trobada amb el que es vol expressar musicalment a través del flamenc. 

www.youtube.com/channel/UCAbEBo24SiIGtRT1ni3XlLw

___________________________________________________________

MARCEL TORRES TRIO Jazz mediterrani

Marcel Torres Trio és una festa de ritme, sensibilitat i arrel. La guitarra mediterrània més tel·lúrica es fusiona amb la profunditat del baix (Jaume Àvila) i l’impuls de la bateria (Pol Ribó). Junts exploren un univers de cançons pròpies nascut de l’esperit aglutinador de les aigües salades del mediterrani. El jove guitarrista gironí ens presenta el seu darrer treball en un format més potent. Posa en dubte els límits de l’instrument i s’allunya del repertori canònic de guitarra. Amb el trio gaudirem de moments compartits de germanor propis de la tradició jazzística i flamenca. 

Marcel Torres - Guitarra   Jaume Àvila - Baix  Pol Ribó - Bateria i Percussió

www.youtube.com/channel/UCdKeOMXYLpHzpl3uWiXihpg

___________________________________________________________


MIQUEL HORTIGÜELA Presentació disc «Luna Poleno»

Luna Poleno, és el seu primer treball en solitari com a músic, compositor i guitarrista.
Amb les obres El Druida, Batec i Tres llunes copsa les seves idees, sensacions i la seva manera de veure el món amb tot el que ha experimentat i l'envolta: escriu sobre la creació d'una poció amb ingredients sonors, al moviment del cor que el fa viure i a la seva família en ple moviment. Un músic i molt amor per la guitarra són el Pol·len de Lluna per donar vida a aquesta obra.

miquelhortiguela.com

___________________________________________________________


DIODE Violí-guitarra.Cançó tradicional catalana en clau de jazz

Diode son: Joan Torrentó (violí) i Pau Mainé (guitarra). Toquen melodíes tradicionals catalanes i d’arreu del mon, a mes de standards de jazz amb arranjaments propis. Volen rescatar el repertori folklòric passant-lo pel seu filtre personal sense perdre l’essència de les arrels. El seu repertori inclou «El testament d’Amèlia», «Calisay Blues» o «Skating in Central Park». Diode presenten el seu primer disc. 

www.youtube.com/channel/UCj2bG_x9dsGevgOZU4o7mGA

___________________________________________________________


EDUARD INIESTA Presentació del disc «Trajecte animal» 

Aquest passat novembre, Eduard Iniesta ha publicat Trajecte Animal (DiscMedi,2020) el seu desè treball fet a 4 mans amb el seu germà Xavier.
Amb Trajecte Animal, Eduard Iniesta evoluciona cap a una repertori contundent i alhora sofisticat, orgullós de les influències i que posa l’accent en el so del pes de la seva guitarra elèctrica. Tot per cantar amb veu gairebé parlada, cròniques urbanes sobre temes com el parany dels somnis, la demència o el desig.
Per aquest concert, Eduard Iniesta (guitarra elèctrica, guitarra acústica i bouzouki, entre altres) vindria a duo amb el seu germà Xavier que a més de ser el lletrista l’acompanyaria amb segones veus i harmònica. Tot i presentar Trajecte Animal, Eduard Iniesta faria també un ampli repàs als temes que l’han acompanyat al llarg de la seva llarga trajectòria professional. 

https://eduardiniesta.com/

___________________________________________________________


EDOARDO PIERI Viatge a traves de la guitarra

Un viatge en el temps, guiat per les obres mestres més importants escrites per a les sis cordes. Amb aquest programa, Edoardo Pieri vol agafar a l’oient de la mà i guiar-lo a descobrir la seva pròpia poètica. Una poètica íntima i personal, que només pot partir de la Toscana de Castelnuovo-Tedesco, la terra natal del mateix intèrpret, per viatjar –aleshores– entre Brasil, Cuba, Espanya i Catalunya. Cada obra del programa té una història per explicar des de diferents punts de vista: la del compositor, que se’ns presenta a través de la interpretació de la peça específica, i la de l’intèrpret, que va construir aquest excurs no per casualitat, escollint detingudament les obres mestres que es representaran entre els records més agradables de 26 anys de carrera. Un programa que permetrà al públic conèixer a fons qui se li presentarà. www.edoardopieri.com

___________________________________________________________


CHICUELO Guitarra flamenca

Juan Gómez ‘Chicuelo’ és un dels guitarristes més destacats del panorama flamenc i un dels compositors més prolífics i interessants de les últimes generacions. En la seva extensa carrera, el seu nom apareix acompanyant a cantaors com Enrique Morente, Miguel Poveda, Duquende, Mayte Martín, Rancapino, Chano Lobato, José Mercé, El Cigala, Potito i Carmen Linares, entre d’altres.
https://chicuelo.com/

___________________________________________________________

ERNEST SALVÀ Guitarra flamenca

Nascut a La Pera (Girona). Descobreix la guitarra flamenca a Olot, de la mà de Paco Perea. Amb ell, comença la seva formació com a guitarrista.
Continua els seus estudis en el Taller de Músics de Barcelona, on aprèn dels guitarristes Juan Carlos Gómez i Chicuelo. També es forma en l'acompanyament al cante i al baile amb la Chamela i Ana Maria López (Peña flamenca Los Cernícalos de Jerez de la Frontera).
Ha compartit experiències i escenaris amb artistes com: Lisa Bause, Daniel da Silva, La Chamela, Esther González, Jordi Fornells, Mantecao, Borrico de Jerez, Esther Aranda, etc.
Els seus concerts ofereixen un recull de vivències, mostrant des de la tradició fins a l’actualitat de la guitarra flamenca, passant per les músiques mediterrànies i les seves composicions pròpies.

___________________________________________________________

 

BURRUEZO & NUR CAMERATA, Al Andalus S.XXI Tot recordant Ziryab

Pedro Burruezo, Berna Jones, Jordi Ortega, Robert Santamaría, Teo Larosa i Jordi Rallo, de la mà de la Nur Camerata (la Camerata de la Llum), ens proposen un concert en el qual recuperen històries i melodies antigues amb una mirada contemporània. Perfums andalusins, laments sufís, “quejíos” protoflamencs, aires sefardites, peces medievals trobadoresques ... en català, castellà, àrab , “ladino”... ens regalen les orelles sota una nova perspectiva que uneix el prisma contemporani i l 'arrel medieval. La majoria d'aquestes cançons formen part del nou disc de Burruezo, que acaba de sortir en format digital i físic: "Al Andalus S. XXI"(Satélite K).
https://burruezo.org/

___________________________________________________________

MARIA RIBERA GIBAL, interpreta Emili Pujol, presentació de CD

Ribera presenta obres breus del guitarrista lleidatà entroncant amb un estil interpretatiu i concepte sonor que el mestre segur que aplaudiria. [...] En definitiva, un gust d'enregistrament, fet amb el cor i el cap, que a l'hora que reivindica la figura de Pujol, permet reivindicar Ribera com una de les seves fidels hereves.
Josep Barcons, REVISTA MUSICAL CATALANA, Desembre 2019.
Guitarrista nascuda a Guissona (Lleida), es doctorà en Història de l'art havent realitzat una tesi en la qual es perfila la història de la guitarra i la vida d'Emili  Pujol. En motiu d'aquesta tesi, l'IEC li atorgà el premi Sant Jordi 2019 a millor tesi d'història de l'art. 

www.mariariberagibal.com

___________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

Contacte

Festival de Guitarra Girona-Costa Brava

© 2015 Festival de Guitarra de Girona. Tots els drets reservats.